Si alguna cosa fa encara més mítica la bicicleta és el ciclisme de competició, aquell que et fa patir de valent i gaudir alhora. Per això des dels seus inicis la UCF treballa organitzant tot tipus curses i pedalades que ja són fixes en el calendari del ciclisme català.

Vam iniciar-nos amb la BTT, descobrint nous camins, corriols i trialeres que estàven amagats pels boscos de Les Franqueses i rodalies. Estava clar que havíem de compartir aquests racons tant genials i fer-ne una festa del ciclisme de muntanya. Per això vam inventar L’Aventura és l’Aventura, la Pedalada BTT de la Unió Ciclista les Franqueses.

Amb els anys hem anat, i amb l’arribada de les bicicletes de CX a la UCF, de seguida va néixer el Gran Premi Guess de Ciclocross: un autèntic circuit 100% natural, plè d’obstacles, sorra, fang i herba que ha acabat esdevinguent un dels circuits preferits de la majoria de corredors del Ciclocross Català.

I com no podia ser menys, ens faltava organitzar una competició de la modalitat reina per excel·lència: el ciclisme de carretera. Així doncs, al 2012 es va disputar la primera Gran Clàssica de les Franqueses, el recorregut de la qual ha anat variant al llarg dels anys aportant un major nombre d’espectadors i fent un recorregut més variat.

Per últim també ens hem atrevit amb les Contrarrellotges Individuals, que es disputen per ports/colls de muntanya propers a Les Franqueses, i que formen part d’una activitat de club oberta a tothom.