Què tenen les clàssiques?

És una evidència que les bicicletes clàssiques estan de moda: des de les més puristes fins a les actuals i personalitzades fixed; com a ús particular i transport diari, com per la participació en proves mítiques de ciclisme clàssic.

Realment pels amants de les bicicletes és un plaer anar pel carrer i creuar-te amb un canvi al quadre, uns pedals de clip, frens de varilles… Involuntariament et genera un somriure i un bon rotllo que t’impedeix treure’t del cap les clàssiques. Però…què tenen? Per què enganxen tant?

clàssiques-1

Potser perquè ens transmeten les sensacions dels ciclistes autèntics, aquells que pujàven ports de muntanya amb “cassoles” i 5 pinyonets i canviàven amb les palanques soldades al quadre. Potser perquè ens transmeten records i moments familiars d’anys enrere. O simplement pel plaer de restaurar i personalitzar-se una bici, i gaudir-la.

Així com els sectors dels cotxes i les motos clàssiques, estan creixent noves trobades de bicicletes antigues per tot el món. Algunes d’elles simplement per exposar-se i fer recordar als visitants aquell model que havia tingut el pare o la mare. D’altres com La Pedals de Clip ja han passat a significar un esdeveniment obligatori en el ciclisme retro, on a més pots pedalar al costat de ciclistes mítics com Perico Delgado. La Pedals de Clip, consta d’una marxa cicloturista on únicament poden prendre-hi part les bicicletes de carretera anteriors als anys 1985-1987 que tinguin el canvi de marxes al quadre, pedals de clip i cablejat dels frens pel damunt del manillar.

clàssiques-2

I com no podia ser menys, la Unió Ciclista les Franqueses també hi diu la seva: Estem encantats de presentar-vos la 1a Retrobada “Camins del Bosc dels Records” organitzada per El Bosc dels Records, amb la col·laboració directa de la UCF i Bicicletes Segú. La cita tindrà lloc el proper 19 de setembre, coincidint amb la Festa Major de Les Franqueses.
Serà una gran matinal de bicis clàssiques, on es farà una ruta suau (i no competitiva) d’uns 40Km, combinant els carrers del poble i les pistes dels voltants de Les Franqueses. Podeu consultar la resta d’informació aquí.

1a Retrobada El Bosc dels Records

Val a dir que la Retrobada també està oberta a tot tipus de bicicletes actuals, ja que un dels objectius de la trobada passa per fomentar l’ús de la bicicleta, tant en l’àmbit esportiu com en l’oci o l’ús urbà.

En resum, les clàssiques s’estan apoderant de les ciutats, cuirosament, representant el futur d’aquestes. Ara bé, està clar que necessitem infraestructures adeqüades per a poder conviure amb el trànsit i vianant, però sobretot per a poder estar tranquils un cop hem aparcat la nostra bicicleta a la plaça. Només d’aquesta manera podrem omplir els carrers de bicicletes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s